Noaptea elfilor – Construim împreună magazinul online al faptelor bune

Open Hub și Thecon, în colaborare cu Fundația Comunitară Galați organizează evenimentul Noaptea Elfilor, proiect caritabil care are ca scop construirea celui mai mare magazin online de fapte bune, unde gălățenii sunt invitați să doneze expertiză, servicii și produse pentru strângerea de fonduri, ce urmează a fi utilizate pentru susținerea unor proiecte cu impact în comunitatea locală.

Evenimentul Noaptea Elfilor va avea loc în data de 6 Decembrie, începând cu ora 19.00, la sediul Thecon din Galați, str. Siderurgiștilor, nr. 9, bl. PS2, unde profesioniști din domeniul IT și nu numai vor lucra timp de 8 ore pentru construirea celui mai mare magazin online de fapte bune –  www.leru.ro.

Ambiția Open Hub, Thecon și a Fundației Comunitare Galați este să definească cuvântul ler, ca și simbol traditional Romanesc al filantropiei în preajma sărbătorilor de iarnă și să mobilizeze comunitatea gălățeană să susțină cauze specifice comunității locale.

Toți cei interesați să contribuie la acest demers sunt invitați să se înscrie prin completarea formularului disponibil aici: http://bit.ly/2Pd3kHG.

Profesioniști din domeniul IT, specialiști în online, social media, dar și fotografi, inclusiv artizani locali, precum și simpli binevoitori sunt așteptați să-și aducă aportul, urmând ca la sfârsitul evenimentului să lansăm împreună magazinul online de fapte bune www.leru.ro.

Astfel, după lansarea www.leru.ro, toți gălățenii și nu numai vor avea posibilitatea de a dona produse din categoria decorațiuni, accesorii, bijuterii, servicii, cărți și jucării, ce vor putea fi achiziționate ulterior de către cei care vor dori să susțină unul din următoarele proiecte implementate de Fundația Comunitară Galați:

 

  • Programul Științescu:

 

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care susține dezvoltarea pasiunii pentru științe și tehnologie în rândul copiilor și tinerilor din clasele 0-12, din județul Galați. Detalii și informații complete despre Programul Științescu sunt disponibile aici: https://galati.stiintescu.ro/despre-program/

 

  • Programul Generații:

 

Grantul “Generații, Centrul Comunității” are ca scop susținerea centrelor sociale de tip afterschool în implementarea de activități intergeneraţionale și atragerea de resurse din comunitate.

Acest proiect se află la ediția a doua de implementare în județul Galați și se va desfășura în centrul comunitar „La Vale” (Fundația Cuvîntul Întrupat) și Centrul de zi Nicorești (Fundația Bunul Samaritean). Pentru buna desfășurare a proiectului, Fundația Comunitară Galați, împreună cu cele două centre, vor mobiliza din comunitate voluntari seniori care să coordoneze ateliere tematice (teatru, ateliere de gătit, de cusut, de grădinărit), cît și resurse financiare în valoare de 8.000 de euro pentru a asigura materialele necesare pentru ateliere, cît și o excursie/tabără în care copiii vor merge împreună cu voluntarii seniori.

Grantul “Generații, Centrul Comunității” este susținut și implementat de Fundația Regală Margareta a României, cu finanțarea Raiffeisen Bank. 

Lista punctelor de colectare donații va fi stabilită și publicată în cadrul evenimentului “Noaptea Elfilor”, precum și regulamentul specific al acestei campanii. Toate informațiile vor fi făcute publice în cadrul siteului www.leru.ro.

Despre Open Hub

Schimburi reale de experiență, o pasiune comună pentru IT&C, traininguri de profil adaptate cerințelor pieței, conferințe și workshop-uri cu speakeri specializați în domeniu și nume cu greutate ale mediului autohton de business, sunt doar câteva dintre caracteristicile care definesc Clubul Openhub din Galați.

Înființat în 2012, Clubul Openhub este o comunitate de pasionați ai tehnologiei și comunicării, care atrage atât studenți aflați la primii pași în domeniu, cât și reprezentanți ai companiilor de top din Galați și din întreaga țară.

Despre Thecon

Thecon ofera soluții SEO, WebDesign și SEM de ultimă generație pentru companiile și organizațiile de orice talie. Expertii Thecon sunt cei mai buni din industrie, având cunoștințe solide și vaste în SEO, Pay per Click(PPC), WebDesign și Marketing Online. 

Despre Fundația Comunitară Galați

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface.

Leave your thought