FRIEND CCI – Ce este și cum poți beneficia și tu de finanțare

FRIEND CCI este un proiect bazat pe colaborare și networking la nivel european, care creează un cadru optim pentru ca mai multe clustere să poată lucra împreună pentru a ajuta IMM-urile din zona creativă și culturală din Europa și să ajute la inovarea acestora, dar și la păstrarea unui nivel cât mai mare al rezilienței în situații de criză.

Care sunt Clusterele implicate în proiect ?

Pentru a putea susține inovația și reziliența industriilor creative și culturale de la nivel european, mai multe clustere, din mai multe țări europene și-au unit forțele și resursele, colaborarea lor facilitând o acoperire mult mai mare la întreg nivel european. Prin urmare, iată care sunt clusterele implicate și câteva detalii despre fiecare dintre ele:

OpenHub Creative Cluster România – am luat naștere în 2017 și după doi ani, echipa noastră a primit Certificatul de Bronz pentru Excelență. Suntem reprezentanții proiectului FRIEND CCI în România și suntem aici să te ajutăm!

Venetian Cluster ItaliaVenetian Cluster, responsabil de coordonarea a peste 800 de întreprinderi și 24 de instituții precum universități, centre de cercetare, etc, din Italia

ITALCAM GermaniaItalcam, o asociație non-profit care favorizează și ajută la înfăptuirea acțiunilor de business la nivel european, mai ales între Germania și Italia. Acțiunile sale de inovare sunt în special orientate către sectorul de comerț.

FRANCE CLUSTERS FranțaAssociation Club des Districts Industries Francais – French Clusters a adus laolaltă peste 300 de clustere regionale.

CLUSTER IDIA SPANIA Un cluster digital din Spania care susține dezvoltarea oferind și un cadru benefic pentru inovarea digitală.

Care este bugetul proiectului

Pentru a garanta că un număr cât mai mare de companii din diferite industrii primesc ajutor pentru inovarea internă, bugetul proiectului a fost stabilit la 1.442.542,36 euro din care 1.076.000,00 euro vor fi oferiți drept fonduri directe către IMM-urile ce activează în sectoarele culturale și creative din cele 5 țări. Acești bani se vor duce către proiecte care presupun dezvoltarea digitală sustenabilă și pentru inovarea companiilor care vor beneficia de granturi.

Dacă ai mai multe întrebări despre FRIEND CCI sau vrei să afli detalii specifice despre o anumită etapă a proiectului, contactează-ne!

Leave your thought