Cum se dezvoltă o comunitate: cronică de event Just Pitch! 2019

 

Vara aceasta, am învățat de câte idei este nevoie ca un oraș să fie pus în mișcare. Pe 4 iulie, evenimentul marca Open Hub Just Pitch! a reunit 5 idei creative de afaceri care s-au întrecut pentru premiul cel mare oferit de BCR. Pentru acest eveniment, echipa Open Hub s-a pregătit săptămâni întregi în încercarea de a oferi gălățenilor o experiență completă de acces la know-how antreprenorial. Încet, dar sigur, am descoperit cum un oraș poate fi pus în mișcare.

Cronica Just Pitch!

Evenimentul Just Pitch! a fost deschis de Claudiu Florea, Learning Coach, expert Marketing și moderatorul discuțiilor. Subiectul antreprenoriatului românesc și al poveștilor locale de succes au fost dezbătute de experți în domeniu care au dorit să își împărtășească viziunea asupra posibilităților de progres ale unei comunități. Dintre speakers, îi enumerăm pe Enyko Matius – Coordonator InnoHub, Anamaria Nisa – Coordonator comunicare și relații comunitare BCR Constanța, și Radu Oprea – Președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din Regiunea Sud – Est (PTIR-SE) și Vicepreședinte Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR). La finalul prezentărilor, am putut contura o viziune de ansamblu asupra posibilităților de fortificare a comunității gălățene, reunind cele trei puncte de vedere distincte sub un numitor comun: antreprenoriatul.

Cele 3 prezentări au fost urmate de o scurtă pauză de networking unde atât publicul cât și speakerii, concurenții și membrii juriului (Geraldine Ghineț, Cristian Stoleru și Alex Dumitrașcu) au putut face schimb de idei și cărți de vizită. Pitching-ul propriu-zis a demarat cu Oana Zbârcea a cărei idei de business se bazează pe o fabrică de ambalaje reciclate și biodegradabile. Următorul antreprenor aspirant a fost Ana Maria Toader, cu o propunere de business vitivinicol, iar mai apoi Tudorel Burdui ne-a prezentat cum plănuiește să ducă Speed Stacking-ul la alt nivel. Ultimele dar nu cele din urmă au fost pitch-urile Doinei Susanu și Roxanei Dediu care s-au axat pe jurnale handmade, respectiv servicii de printare 3D.

Fericitele câștigătoare ale premiilor oferite de BCR au fost Roxana Dediu (Premiul cel mare) și Ana Toader (premiul de popularitate), iar adevărații câștigători care se vor bucura în urma inventivității acestor minți creative suntem noi, gălățenii.

Mulțumim tuturor invitaților și sponsorilor care au făcut acest eveniment posibil: Primăria Galați, BCR, Thecon, Adquest Image, Active Mall, Elco, Kinelink, Picture Perfect, Martens SA.

Fluxul creativ Open Hub continuă să dezvolte comunitatea gălățeană, one creative idea at a time. Suntem deschisi si susținem proiectele creative, va așteptam sa ne contactati pentru a ne impartasi ideile voastre de proiecte. Stați cu un ochi pe pagina noastră de Facebook pentru viitoare proiecte!

Leave your thought