Împreună cu Grow Up Galați și Fundația Comunitară Galați, suntem printre câștigătorii unui nou grant al programului Cu Apele Curate. Proiectul cu care am câștigat grant-ul în valoare de 50.000 euro se numește Portul Galați – zonă liberă de plastic. Ne propunem să ajungem la câteva sute de elevi de la 3 școli din zona Portului și să responsabilizăm, să educăm și să implicăm locuitorii din cartierul Port în lupta împotriva poluării cu plastic. Obiective

  • ​​O competiție online și offline, prin care provocăm elevii a trei școli din apropierea falezei Dunării să obțină pentru școala lor titlul de ECOȘcoala Campioană în bătălia anti-plastic și premiul cel mare;

    • Campanii de ecologizare, conștientizare, monitorizare și intervenție în zonele problemă;
    • Campanie de educare a comunității prin activități dedicate locuitorilor cartierului Port;
    • Responsabilizarea și reducerea plasticului prin dotări cu coșuri de colectare separată;
    • Implicarea unei companii din zonă pentru a desfășura o campanie de educație pe principiile 3RE a angajaților.

Aplicația EcoSquad

O componentă importantă a proiectului este competiția dintre cele trei școli organizată în cadrul aplicației "EcoSquad", dezvoltată de Openhub.

"EcoSquad" este un joc mobil educațional destinat elevilor din Galați, ce încurajează lupta împotriva poluării și curățarea zonelor acvatice prin misiuni virtuale și activități reale de ecologizare. Elevii, alegând personaje dintr-o varietate de creaturi, participă la misiuni și evenimente live, adunând puncte pentru școlile lor.

Competițiile periodice între școli oferă premii educaționale pentru instituțiile cu cele mai multe puncte.

Proiectul Portul Galați – zonă liberă de plastic face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl România, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde și Asociația pentru Relații Comunitare.